Grand Prix Sint Pancras
De eerste Grand Prix van dit seizoen is gehouden in Sint Pancras. Dat was een groot succes voor Wouter Geldof. Hij startte in de eerste achtkamp als laagst geplaatste, maar door al in de eerste ronde te winnen van degene met de hoogste rating en verder ook niet in de problemen te komen,  werd hij eerste van het toernooi. Dat leverde hem naast een beker ook een schitterende wisseltrofee op.

Zijn broertje Max was de sterkste van groep twee. Jelmer Land werd tweede van groep zeven. Suzanne Azier begon sterk in groep vijf, maar in de middag deelde ze kadootjes uit.
Dorus Hollander in groep vier en Ruby Steenbrugge in groep zeven vielen naaste de prijzen.

De laatste zondag van de herfstvakantie was de Grand Prix Hoorn. Daardoor waren er minder schakers vanuit de club er naar toe.
Dorus Hollander en Ruby Steenbrugge werden eerste in hun groep, terwijl Justin Molenaar met minder genoegen moest nemen.
De volgende GP is in Zaandam. Daar zijn al zeven aanmeldingen voor.

Grand Prix Zaanstad werd zondag 17 november gehouden in het Zaanlands Lyceum.
Er was een wat kleinere opkomst dan anders. Toch was het met 84 deelnemers een gezellige dag, met interessante partijen en partijtjes met een herdersmat.
Het is voor de beginners een opstap naar het grotere werk.
Onze club was goed vertegenwoordigd, elf spelers kwamen in actie. Wouter, met z'n een na hoogste rating, moest de eerste plaats delen met nog drie anderen. Broertje Max  moest ook in de hoogste groep, maar kreeg het toch wat zwaar, of was het zijn dag niet?
Tim van Pel, Dorus Hollander, Ruby Steenbrugge en Samuel Schagen werden allen derde in hun groep.
Tweede plaatsen waren voor Justin Molenaar en Imre van Gelderen.

Grand Prix Beverwijk
In groep 1 viel Wouter net naast de prijzen, maar broertje Max haalde zijn gram in groep twee met 6 uit 7 ! Ook Koen vd Beek deed het goed, maar voor hem in een te lage groep naar bleek. Alle partijen won hij!
Verder had Dorus het moeilijk in groep drie, Suzanne 50 % in vier. Beiden zijn gewend langer na te denken. Op de club krijgen ze daar meer de gelegenheid voor.
Kjell in groep 6  scoorde 6 uit 7, een geweldige sprong met zijn rating. Ruby had in die groep een off-day. Samuel Schagen een derde prijs en debutant Emirhan Akin in de laatste groep de tweede prijs.

We zijn met een grote delegatie naar Grand Prix Santpoort geweest. Aanvankelijk waren er 12 aanmeldingen, maar ziekte en te veel schooltoetsen deden er twee afvallen.
Drie gingen er met de eerste prijs naar huis. Emirhan, Imre en Koen maakten korte metten met hun tegenstanders.
De gebroeders Geldof kwamen weer gezamenlijk in groep 1 uit. Dit keer geen prijs. Verder speelden nog Justin, Jelmer, Ruby en Samuël mee, allemaal net buiten de prijzen.
Oud lid Bowie Steenbrugge had zich opgegeven in groep 3 en deed het meteen niet onverdienstelijk. Leuk dat hij weer zin heeft in schaken, waarschijnlijk gaat hij het op de club bij de senioren proberen.