SNELSCHAAKKAMPIOENSCHAP SCHAAKCLUB KROMMENIE

door Cor van Dongen

Op de eerste clubavond van het nieuwe jaar, dinsdag 7 januari 2020, vond ons traditionele snelschaakkampioenschap annex Nieuwjaarsreceptie plaats. In voorgaande edities werd het kampioenschap altijd in één groep, via het Zwitsers systeem gespeeld, maar vanwege ziekte van indeler Erik en vooral vanwege het niet goed functioneren van het indelingsprogramma werd ditmaal gekozen voor een andere opzet. De twintig deelnemers – geen riante opkomst  (mede door ziekte van Simon Groot en Erik Breedveld) maar het mocht de pret en gezelligheid niet drukken, met door Cor gebakken oliebollen (overheerlijk!) en gesponsorde hapjes/snacks, en met twee als prijs beschikbare flesjes wijn door Chris en Leo – werden over twee, qua speelsterkte gelijkwaardige groepen verdeeld; in beide groepen werd een volledige tienkamp afgewerkt. Vervolgens waren er twee beslissingswedstrijden: de beide nrs. 1 van de groepen A en B streden om het kampioenschap, de beide nrs. 2 om de plekken 3 en 4, de nrs. 3 om de plaatsen 5 en 6, enzovoorts. Diverse beslissingswedstrijden eindigden in een gelijkspel waarna een barrage via een zogenaamde ‘sudden-deathpartij’ de beslissing moest brengen. Geslaagde opzet!! Dit alles resulteerde in de volgende eindstand:

01             Chris de Saegher (2-0) [8½ pnt, A] (Snelschaakkampioen 2020!)

02             Cor van Dongen (0-2) [9 pnt, B]

03             Jan Schol (2-1) [6½ pnt, B]

04             Robbin Neeft (1-2) [6½ pnt, A]

05             Emiel Schol (2-0) [6 pnt, B]

06             Kees Takken (0-2) [6 pnt, A]

07             Jaap de Berg (2-1) [5½ pnt, B]

08             Werner Fritz (1-2) [6 pnt, A]

09             Leo Zuiver (2-0) [5 pnt, A]

10             Roel Boesenkool (0-2) [4½ pnt, B]

11             Peter Alberts (2-0) [4½ pnt, A]

12             Ruud Schavemaker (0-2) [4 pnt, B]

13             Lex Goudriaan (2-1) [4 pnt, B]

14             Piet Kerssens (1-2) [3 pnt, A]

15             Anneke Schol (2-0) [3½ pnt, B]

16             Paul Sinterniklaas (0-2) [2½ pnt, A]

17             Tim van Pel [2 pnt, B]

18             Piet Borgdorff [1 pnt, A]

19             Bart Schuijt [1 pnt, A]

20             Peter van ’t Veer [0 pnt, B]

Tussen ( ) de resultaten van de beslissingspartijen; tussen [ ] het aantal punten behaald in de voorronden in de groepen A of B.